Spanningsrail sets (13)

Spanningrail sets zijn een uitkomst als u meerdere lichtbundels onafhankelijk wilt richten. De spots op de rail zijn onafhankelijk van elkaar te kantelen of te draaien zodat u de lichtbundel naar wens kunt plaatsten. De rail met spotjes is ook ideaal wanneer het lichtpunt niet helemaal op de gewenste plek zit. Spanningrails zijn er in diverse uitvoeringen; chroom, metaal, brons, met halogeen of led. Voor diverse "problemen" of toepassingen kan een spanningrail uitkomst bieden. Daarnaast is een spanningrail strak en modern en toepasbaar in vele interieurstijlen. Kijkt u eens rond in ons aanbod van de spanningrail sets! Toepassing van spanningsrail met spots en kleinere hiervan afgeleide systemen. 1. Bij een ongunstig geplaatst lichtpunt: Als uw plafond aansluitpunt voor verlichting niet gunstig zit kunt u met een spanningrail met spots uw licht naar een door u gewenste plaats brengen. 2. Als u minder inkijk in de spots wilt: Als een spot een kleinere afstand behoeft te overbruggen, is de kans dat u in de lichtbundel kijkt geringer. Het licht is sfeervoller met minder schaduw dan bij het overbruggen van grotere afstanden. Tevens is de kans dat u "door de lichtbundel heen loopt" kleiner of zelfs afwezig.
3. Als u een sfeervolle verlichting wilt: Als u een ruimte verlicht met spots, vooral als deze spots niet op n plaats zitten, is de ruimte niet zo egaal verlicht wat als sfeervol wordt ervaren. Dit in tegenstelling met b.v. een plafondlamp met wit opaalglas wat de ruimte juist zeer gelijkmatig verlicht. Hoe gelijkmatiger een ruimte is verlicht hoe ongezelliger deze overkomt. Licht en donker contrasten geven een sfeervolle indruk.
Verschillende systemen: Bij de echte railsystemen moet de spanningrail afzonderlijk tegen het plafond worden gemonteerd.
Er zijn tegenwoordig echter ook meervoudige spots die alleen op het lichtpunt worden gemonteerd, zodat er niet in het plafond behoeft te worden geboord. Deze spots op stangen kunnen worden versteld en de stangen zelf zijn ook verstelbaar. De afstand welke kan worden overbrugd is echter kleiner. Montage tegen schuine plafonds: Als u kiest voor een systeem dat op het lichtpunt wordt gemonteerd is het aan te bevelen om de stangen aan het eind te ondersteunen. Niet bij alle spots worden deze extra steuntjes meegeleverd. De verstelbaarheid gaat dan wat achteruit want de stangen krijgen een vaste stand. Ook hebben wij voor u spanningsrail-sets met een afdichtingsklasse van IP44 voor toepassing in uw badkamer. En zelfs in 12 volt uitvoering met ingebouwde trafo als u dat in uw badkamer wenst. Zo heeft Rietveld Licht voor elke wens een juiste spanningrail-set.