• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad

Over ons

Snel betaalbare lampen in huis die perfect in jouw interieur passen, daar zorgen wij voor!

Vind jij het ook zo lastig om die perfecte lamp te vinden die past in jouw interieur, genoeg licht geeft (maar niet teveel) en die binnen jouw budget past? En als het even kan ook nog zo snel mogelijk boven je nieuwe eettafel hangt, zodat je niet nóg langer tegen dat verbouw-peertje aan moet kijken? Dat begrijpen wij maar al te goed. Precies daarom maken wij betaalbare lampen in verschillende stijlen, hebben wij een grote eigen voorraad en steken we veel tijd en energie in het maken van duidelijke productfoto’s en informatieve omschrijvingen. Zo kan je elke lamp goed bekijken, worden al je vragen in de omschrijving beantwoord en heb je jouw lamp(en) supersnel in huis. Heb je toch een vraag, dan staat ons vakbekwame team elke werkdag voor je klaar. Want met 67 jaar ervaring weten wij van lampen!
Geschiedenis


Wat in 1955 begon als een klein elektrotechnisch installatiebureau in Papendrecht is nu de grootste lampenwinkel van Europa met internationale webshops. Hoe we zo groot geworden zijn? Door steeds de behoefte van jou als klant te zien en te begrijpen. In 2006 zijn we daarom als één van de eersten in de verlichtingsbranche een webshop gestart. In het begin ging er slechts een klein aantal lampen per week met de postbode mee, werden de lampen met de hand ingepakt en haalden we de pakketzegels bij de plaatselijke boekhandel. Maar de vraag naar online lampen bestellen en de bestelling zo snel mogelijk thuis ontvangen was er wel! We speelden in op het ‘zo snel mogelijk willen ontvangen’. En wilden mooie en betaalbare lampen van kwaliteit die snel leverbaar zijn aan kunnen bieden. Beschikbaar voor iedereen. Een eigen label was het antwoord: Lumidora. Onze talentvolle inkopers zorgen voor prachtige lampen in verschillende stijlen. Van kwaliteit én betaalbaar. Direct geleverd vanaf de fabrikant, zonder tussenpersoon. Daarom kunnen wij onze lampen aanbieden voor betaalbare prijzen. En door onze grote eigen voorraad kunnen we die mooie betaalbare lampen ook nog eens supersnel leveren.

Lumidora


Passie voor verlichting, dat hebben wij. En dat zie je terug in ons eigen label Lumidora. Onze lampen worden ontworpen in Nederland, in ons Lumidora Development Center. Hier vind je ook een test- en licht laboratorium waar controles en steekproeven worden gedaan. Met een Lumidora lamp ben je verzekerd van een uitgebalanceerd ontwerp met oog voor detail. Lumidora staat voor betaalbaar design en kwaliteit!

Eigen voorraad


Door onze grote eigen voorraad van bijna 350.000 stuks op bijna 16000 m² zijn vrijwel alle lampen uit ons assortiment direct leverbaar. Ons mega magazijn ligt direct aan onze winkel. Vanuit dit magazijn worden alle online bestellingen verzonden. En koop je jouw lampen in onze winkel, dan worden jouw lampen in dit magazijn voor jou gepakt. Met eigen ogen zien, dat mega magazijn? Vanuit de winkel neem je zo een kijkje door het raam naar die enorme stapels lampen. Stuk voor stuk zorgvuldig verpakt om beschadigingen te voorkomen.

Online


In onze webshop(s) vind je meer dan 3000 verschillende lampen. Van hanglampen tot vloerlampen en van inbouwspots tot buitenlampen. In verschillende stijlen voor betaalbare prijzen. Elk artikel kun je goed bekijken door onze duidelijke productfoto’s en omschrijving. En laat je inspireren door onze sfeerfoto’s en blogs. Bestellingen die voor 22:00 uur worden geplaatst, kunnen dezelfde (werk)dag nog worden verzonden. Elke bestelling wordt met zorg behandeld, ingepakt en verzonden. Onze Nederlandse en Belgische webshop vind je onder de naam Rietveld Licht. Onze Duitse webshop vind je onder de naam Lumidora. Website: www.lumidora.com/de. Alle bestellingen worden vanuit ons magazijn in Nederland verzonden.

Stenen winkel


Onze stenen winkel in Sliedrecht sluit perfect aan op onze webshops én andersom natuurlijk. We zien dat mensen zich vaak eerst online oriënteren en dan toch naar de winkel komen om de producten in het echt te zien, om nog meer inspiratie op te doen en bovenal om vakbekwaam advies te krijgen. Precies dit is wat je in onze showroom kunt verwachten. Inspiratie en gedegen advies van een enthousiast team dat weet van lampen! Het werkt ook andersom: klanten die de showroom bezoeken om alvast inspiratie op te doen en die later de artikelen online bestellen. Ideaal. Want je hebt de items dan al in het echt gezien. De items worden gratis thuisbezorgd op een dag dat het voor jou uitkomt. Dat kan morgen al zijn of op een zaterdag, maar het kan ook pas na de verbouwing en/of verhuizing.

Wij geloven in de combinatie van onze stenen winkel en onze webshops. Sinds een aantal jaren merkten we dat we eigenlijk uit onze jas waren gegroeid. Het pand, wat een pannenkoekenfabriek van de Bioderij is geweest, was niet ruim genoeg om al onze lampen te kunnen laten zien. Zonde! Toen het idee ontstond voor een nieuwe winkel, stond één ding dan ook als een paal boven water: veel ruimte! En dat is gelukt. Want onze showroom is nu dé grootste lampenwinkel van Europa.

Grootste lampenwinkel van Europa


In 2022 openden wij de deuren van onze nieuwe showroom. Met eigen voorraden van meer dan 350.000 stuks op bijna 16000 m² mogen wij onze winkel in Sliedrecht de grootste lampenwinkel van Europa noemen. Alle producten die je op onze webshop ziet, kan je hier in het echt zien, voelen en ervaren. En als we zeggen ‘alle’ bedoelen we ook echt alle! Met veel aandacht en liefde hebben onze stylisten door het hele pand fijne huiskamers gecreëerd. Hierdoor voelt de winkel - ondanks de drie grote verdiepingen- aan als een warme jas. Precies wat wij belangrijk vinden. En door de ingerichte woonkamers kan jij je veel beter inbeelden hoe die grote booglamp bij jouw thuis staat. We hebben zelfs rekening gehouden met de plafondhoogte van de woonruimtes. Fijn! Verliefd geworden op een lamp? Door onze grote eigen voorraad neem je ‘m direct mee naar huis. En dat zonder in een lange rij te hoeven staan. Want in onze nieuwe winkel is geen kassa te zien. Betalen doe je snel én veilig vanaf je smartphone. Of kies voor ‘pinnen in de winkel’ en betaal bij een van onze medewerkers. Elke medewerker heeft een smartphone die kan worden ingezet als pinautomaat.

Past jouw favoriet niet in jouw auto of wil je de lamp liever pas na de verbouwing in huis hebben? Laat ‘m gratis thuisbezorgen op een dag dat het voor jou uitkomt. Ook dat regel je supersnel in onze winkel. Onze webshop en fysieke winkel werken samen en versterken elkaar. Zo scan je de QR code op het kaartje aan de lamp die jij zo leuk vindt en zie je op je smartphone direct alles wat je wil weten. Je ziet de foto’s van het item, de uitgebreide omschrijving en de specificaties.

Door onze ligging aan de A15 ben je binnen no-time bij ons en parkeren doe je gratis voor de deur. Leeghwaterstraat 75 3364 AE Sliedrecht

Restaurant


Omdat je misschien wel van ver komt, of niet uitgekeken raakt en daardoor al een tijdje in onze winkel bent, kunnen we ons voorstellen dat je aardig wat trek hebt gekregen. Daarom hebben wij een prachtige horeca gerealiseerd. Je vindt ons restaurant op de eerste verdieping. Geniet hier van een lekker broodje en een goede kop koffie. Heb je veel mooie lampen gezien en wil je alles even op een rijtje zetten: ‘de zwarte spot in de hal, de industriële hanglampen boven de eettafel’? Trek je even lekker terug in één van de huisjes in het restaurant, die daar speciaal voor zijn bedacht. Zo kan jij je even afzonderen en nog eens alles nalopen, terwijl de kinderen lekker spelen in de ruime speelhoek.

Helpdesk


Een vraag of een klacht? Ons Service Team staat elke werkdag voor je klaar. Van ‘wanneer komt mijn pakket tot ik denk dat ik onderdeel 3a mis’ onze helpdesk weet het antwoord, lost het probleem voor je op of zoekt het graag voor je uit. Want ons team bestaat uit leergierige en nieuwsgierige mensen. Zij weten van lampen, want dat is wat wij en zij belangrijk vinden. Als je naar een helpdesk belt, wil je geholpen worden door iemand met kennis. En daar zorgen wij en ons team voor. Weten zij iets niet, dan zoeken ze het voor je uit. En voor zichzelf en hun collega’s, zodat zij de volgende keer direct antwoord kunnen geven. Want met 3000 verschillende lampen krijg je veel verschillende vragen en moet je heel veel weten.

Heb je jouw lampen in de winkel gekocht en direct mee naar huis genomen -begrijpen we!- en heb je toch nog een vraag of misschien wel (helaas) een klacht. Bel of mail ook dan onze helpdesk. Vragen beantwoorden en problemen oplossen kan ons team als geen ander. Terugrijden naar de winkel is meestal helemaal niet nodig. Dus bel of mail gerust, we helpen je graag.

Tijdlijn1955 - Oprichting onderneming door G. Rietveld onder de naam Elektrotechnisch installatiebureau G. Rietveld.

1957 - Eerste winkel in Papendrecht: Elektrotechnisch Installatiebureau G. Rietveld.

1963 - Winkel verhuist naar winkelcentrum de Meent in Papendrecht en krijgt een nieuwe naam: Rietveld Verlichting.

1982 - Rietveld Verlichting wordt overgenomen door de zoon van G. Rietveld.

1988 - Het tweede filiaal wordt geopend en krijgt de naam ‘Lichtcentrum’ in hetzelfde winkelcentrum.

1992 - De winkel van Hendriksen Verlichting op de Passage in Zwijndrecht wordt overgenomen en krijgt ook de naam ‘Lichtcentrum’.

1996 - De winkel Lichtcentrum in Zwijndrecht verhuist naar een ander pand aan de rand van de Passage. In het ‘oude’ pand verkopen we dan spiegels en meubels en noemen we ‘Spiegelland’.

2000 - Spiegelland stopt en het andere filiaal krijgt een nieuwe naam en een nieuw concept: Rietveld Licht & Wonen. Hier worden lampen en meubels en spiegels verkocht.

2003 - Een nieuw filiaal van Rietveld Licht & Wonen! In Sliedrecht wordt de nieuwe showroom geopend in de voormalige pannenkoekenfabriek van de Bioderij. Naast Ikea, wat nu Loods5 is.

2004 - Het filiaal in Papendrecht sluit.

2006 - We starten een webshop: www.rietveldlicht.nl

2009 - Het filiaal in Zwijndrecht sluit.

2017 - Het Lumidora Development Center wordt geopend in Alblasserdam.

2022 - Opening grootste lampenwinkel van Europa. Leeghwaterstraat 75 in Sliedrecht.