• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Snel in huis
  • Grote eigen voorraad

Led-lampen

Verlichting is een belangrijke basis als het gaat om prettig wonen. Goed licht is belangrijk voor de dagelijkse gang van zaken en sfeerlicht is een mooie aankleding en laat uw huis echt stralen. Led-lampen zijn in een snel tempo vertrouwd geraakt in ons interieur. In ons ruime assortiment vindt u verschillende soorten lampen voor diverse fittingen.

Toon meer producten

Nog 23 producten

Wat zijn led-lampen?

Al aan het begin van de 20e eeuw waren er al theorieën om tot een de ontwikkeling van een led-lamp te komen. Uiteindelijk werd de eerste versie pas in 1962 ontwikkeld. Led is een afkorting en staat voor light-emitting diode, of in het Nederlands licht-emitterende diode. Anders dan een gloeilamp zijn de led’s zelf kleine lichtbronnen. Door middel van beweging van elektronen raken zij verlicht. In het begin was de kracht van die verlichting nog minimaal. Led-lampjes werden toen vooral al signaalverlichting gebruikt. Door verbeterde technologie werd het mogelijk om led meer licht te laten geven en daarom kan het nu ook als verlichting in huis of in straatlantaarns gebruikt worden.

Dimbare led-lampen

Led-verlichting is een zeer energiezuinige oplossing, die zo duurzaam is dat het op langere termijn ook in de kosten te merken is. Toch was er in het begin wat weerstand tegen led-lampen en ook spaarlampen. Het probleem was namelijk dat ze erg fel en wit licht gaven en niet dimbaar waren. Gelukkig is dat verleden tijd, veel led-lampen zijn wel dimbaar. Let wel even goed op of ook de armatuur geschikt is voor dimverlichting, dit is belangrijk voor een juiste werking.

Is er speciale led-armatuur?

Led-lampen zijn geschikt voor de meeste standaard fittingen, zoals we die kennen van de gloeilamp en spaarlamp. Ook is het veelal geschikt voor de fittingen van halogeen-armatuur. In die zin is er geen speciale led-armatuur. De meeste gebruikte fittingen zijn E27 en GU10. In vrijwel iedere lamp staat aangegeven voor elke verlichtingsbron deze geschikt is. Dus kijk even in de binnenzijde van uw tafellamp, hanglamp of andere verlichting. Twijfelt u, neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen u graag.